Skrivarbläck och toner

Att minska pappersförbrukningen på kontoret är en viktig del i företags miljöarbete. Det finns mycket att vinna på om fler dokument kan skickas digitalt, både internt och externt. Bokföring kan t.ex. skötas digitalt nu för tiden och mail behöver inte alltid skrivas ut för att bara läsas en gång och sedan slängas.

Att helt slippa utskrifter är nog dock en omöjlighet och nedan förklarar vi hur man kan inhandla kontorsmaterial som bläck och toners på ett smidigt sätt.

Köpa skrivarbläck och toner på nätet

Behöver du nytt bläck eller toner till skrivaren? Idag finns det ett stort utbud av dessa produkter på nätet. Det är både smidigt och går snabbt att beställa hem från internet, och dessutom kan du jämföra olika produkter för att hitta bläcket eller tonern till så låga priser som möjligt. Huruvida det är toner eller bläck som du ska köpa beror på vilken typ av skrivare du har. Nedan får du information och råd om detta, samt var du kan köpa toner och bläck online.

Toner eller bläck?

Innan du beställer dina produkter online måste du veta om det är toner eller skrivarbläck som du behöver till din skrivare. Toner används i laserskrivare och fotokopiatorer. Detta är ett slags pulver som är elektriskt laddat. Bläck används till bläckstråleskrivare, och är patroner som du placerar i en hållare i skrivaren. En laserskrivare och toners kostar vanligtvis mer än bläckstråleskrivare och bläckpatroner. Samtidigt håller en toner ofta längre än bläck, då tonern inte torkar ut. Om du eller ditt företag skriver ut mycket rekommenderas att investera i en laserskrivare med tillhörande toner.

Idag är det vanligt med kombinerade skrivare/kopiatorer. Det man bör tänka på som företag är att så gott som alltid välja en laserskrivare/kopiator som använder toners. Toners räcker betydligt längre än bläckpatroner och lämnar sig väldigt bra för kopiering eller utskrift av textdokument. Det finns även färglaserskrivare som klarar av att skriva ut bilder i hyfsad kvalitet. På Megashop hittar du toners och bläckpatroner till nästan alla Canons maskiner. Beställer du innan kl 16 så skickas din beställning redan samma dag.

Var hittar jag bläck och toner online?

Du kan som sagt hitta bläck och toner på en rad olika sajter idag. Vissa av dem känner du säkert igen, då de även har fysiska butiker. Det gäller bland annat Clas Ohlson och Elgiganten. Andra sajter som du kan köpa dessa produkter hos är till exempel Inkclub, Nordicink och 123ink. På sajter som Pricerunner kan du enkelt jämföra olika online-butikers produkter, deras priser och fraktkostnader med mera. Då vissa sajter erbjuder gratis frakt kan du komma ned ytterligare i priset.